Go to section: Architecture
12 february 2013, 14:59 Architecture views 16112
12 february 2013, 14:59 Architecture views 16112

Arhitectul moldovean Maxim Calujac a uimit arhitecţi cu renume

Foto: trm.md

Arhitectul moldovean Maxim Calujac a construit o casă inedită în centrul Chişinăului. Cu 20 de mii de dolari şi idei ieşite din comun, tînărul a reuşit să creeze o adevărată capodoperă, situată pe strada Kogălniceanu din centrul capitalei.

În locul casei a fost o baracă, construită după război. Unele materiale de construcţie cum ar fi cărămida sau lemnul rămas de la vechea clădire au fost utilizate pentru interiorul celei noi, pereţii fiind construiţi de muncitori aduşi din localitățile rurale.

Iniţial, casa era preconizată pentru o familie creativă din Chişinău, după care a fost dată în chirie. Construcţia neobişnuită a atras atenţia şi unor interpreţi care au folosit-o drept platou de filmare. Casa a fost construită nu doar pe placul stăpînilor, dar şi a vecinilor.

Pentru această creaţie de "arhitectură vie", tînărul a obţinut un premiu internaţional la categoria "Case de locuit". Premiul i-a fost înmînat de arhitectului olandez William Jean Neuteling. Pe lîngă trofeu, moldoveanul a primit 10 kg de cărţi de arhitectură şi un software în valoare de cinci mii de euro.

Source: trm.md

Keywords:

Arhitectura , Moldova , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
803 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Mîndra se află la distanţa de 20 de km de orașul Călăraşi, şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 803 locuitori. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.