Go to section: Architecture
08 july 2019, 15:05 Architecture views 4334
Un sculptor moldovean a oferit în dar o lucrare a sa unei biserici din Rusia
08 july 2019, 15:05 Architecture views 4334

Un sculptor moldovean a oferit în dar o lucrare a sa unei biserici din Rusia

Renumitul artist moldovean Constantin Constantinov a oferit sculptură sa „Îngerul sfînt" bisericii sf. Maria Magdalena din satul rusesc Ulitkino care a fost ridicată la dorința fondatorului acestei biserici - Principesa Maria Cantemir, fiica domnitorului moldovean Dumitru Cantemir, relatează Noi.md.

Potrivit comunicatului Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, la invitația Starețului Andrei, protopopul bisericii sf. Maria Magdalena, delegația Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, formată din colaboratorii misiunii, Eduard Melnic, Ministrul-consilier, Andrei Costin, Secretarul I și Secretarul III al Ambasadei, Cristina Bodrug, au efectuat o vizită de lucru în localitatea Ulitkino.

Deplasarea a purtat un caracter cultural, biserica sf. Maria Magdalena sărbătorind hramul locașului sfînt. La liturghia dedicată evenimentului a fost prezent și renumitul sculptor dl Constantin Constantinov, care a adus în dar lucrarea sa" Îngerul sfînt".

Biserica sf. Maria Magdalena a fost ridicată în anul 1748 la indicația Mariei Cantemir, fiica domnitorului și savantului Dimitrie Cantemir.

Source: noi.md

Keywords:

sculptor , Rusia , biserica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.