Go to section: Architecture
26 november 2012, 14:47 Architecture views 9062
26 november 2012, 14:47 Architecture views 9062

Misterul oraşului ideal al planetei va fi dezvăluit la Chişinău


Foto: trm.md

Exemplul de succes al orașului-nepereche Auroville din India, localitate-experiment, din care, cred mulţi, va porni regenerarea umanității, va fi caracterizat în faţa publicului de la Chişinău, de antropologul cultural Alexandru Bălăşescu, miercuri, 28 noiembrie 2012, ora 13:00, relevă  trm.md.

Alexandru Bălășescu va oferi explicaţii despre idealul Ora­ş al Rasaritului, al carui nume derivă din cuvîntul francez aurore (auroră, zori de zi), în cadrul conferinţei „Orașele între utopie și distopie: Auroville”, care va avea loc în Sala Senatului Universităţii de Stat din Moldova.
 
Antropologul se va referi la nivelul realizării, la Auroville, a ideei unui oraș-model, a unei comunități internaționale "unde instinctele agresive, specificе umane, să fie canali­zate exclusiv pe făgașul eliminării cauze­lor nefericirii, al depășirii slăbiciunii și ignoranței; un loc în care nevoile spiri­tua­­le să se situeze înaintea celor de satis­facere a pasiunilor. Oraşul Auroville există de 41 de ani. 

Keywords:

Mister , Arhitectura , India , oraș

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.