Go to section: Architecture
01 may 2021, 16:05 Architecture views 3472
Cîți bani s-au strîns pentru recunostrucția Filarmonicii și ce urmează
01 may 2021, 16:05 Architecture views 3472

Cîți bani s-au strîns pentru recunostrucția Filarmonicii și ce urmează

Costurile reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" nu au fost deocamdată estimate.

În prezent, comisia specială lucrează la studiul de fezabilitate și caietul de sarcini, iar după finalizarea acetei etape se va anunța un concurs de proiect, a declarat pentru Noi.md Svetalana Bivol, director general al Filarmonicii.

„Avem nevoie de zeci de miioane de euro, costul exact încă nu a fost estimat. Din cîte cunosc va fi anuțat un concurs internațional de proiect. Dar nu știm cînd ar putea începe lucrările", a precizat Svetlana Bivol.

Suma colectată din donații de către Ministerul Finanțelor pentru reconstrucția edificiului este de 1.468.459 de lei, iar pe contul Filarmonicii s-au adunat 1 441 950 de lei. Restul sumei necesare va fi acordată de stat.

„Cred că actuala conducere va solicita și ajutorul investitorilor străini. Banii donați sînt înghețați în cont și vor fi folosiți cînd vor începe lucrările", a precizat directoarea Filarmonicii.

Între timp, muzicienii de la Filarmonică își cotinuă în mod obișnuit activitatea, lucrează în prezent la diverse proiecte.

Reamintim că, incendiul din data 24 septembrie 2020, a condus la stare de avariere a construcțiilor sălii mari, sălii mici și încăperilor aferente lor.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.