Go to section: Architecture
02 march 2013, 12:40 Architecture views 9912
02 march 2013, 12:40 Architecture views 9912

A fost inaugurat Muzeul lui Al.I.Cuza de la Ruginoasa

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din localitatea Ruginoasa a fost  inaugurat după şase ani de lucrări de reabilitare, reconsolidare şi reamenajare, relatează Agerpres.

A fost reconsolidată, refăcută faţada, schimbată scara, tîmplăria, parchetul, tapiţeria şi refăcut mobilierul.

În perioada 2006-2010, edificiul, care a fost principala reşedinţă din Moldova a principelui, a făcut obiectul unui amplu program de restaurare. Această etapă a fost urmată de faza de reamenajare a expoziţiei de bază la standardele europene contemporane, cu scopul de a imersa vizitatorul contemporan în atmosfera aristocraţiei veacului al XIX-lea.

Palatul din Ruginoasa, construit în 1804 în stil neogotic de logofătul Alexandru Sturza, funcţionează ca muzeu memorial dedicat domnitorului Al.I.Cuza.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.