Go to section: Architecture
26 march 2013, 18:08 Architecture views 8592
26 march 2013, 18:08 Architecture views 8592

Curînd va fi lansată enciclopedia mănăstirilor din Moldova

In acest an, la Chişinău va fi lansată în premieră o enciclopedie despre mănăstirile de pe teritoriul Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi, 26 martie, Mariana Şlapac, doctor habilitat în studiul artelor, la Conferinţa ştiinţifico-practică "Patrimoniul bisericesc – istorie şi modernitate", informează tv7.md.

Potrivit savantului, cartea "Mănăstirile Moldovei" este rezultatul unui proiect de colaborare de trei ani dintre Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Mitropolia Moldovei.

Enciclopedia este coordonată de academicianul Andrei Eşanu şi va prezenta date inedite despre istoria, arhitectura, pictura şi muzica religioasă din mănăstiri.

Lucrarea urmează a fi lansată în august, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la fondarea Eparhiei Chişinăului, actualmente Mitropolia Moldovei.
Date ale Mitropoliei arată că pe teritoriul R. Moldova sînt înregistrate circa 1 200 de biserici şi peste 50 de mănăstiri.

Keywords:

cultura , Arhitectura , manastire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.