Go to section: Fine art
21 january 2015, 16:14 Fine art views 10601
Un moldovean vernisează o expoziţie de fotografie la Iaşi
Photo: trm.md
21 january 2015, 16:14 Fine art views 10601

Un moldovean vernisează o expoziţie de fotografie la Iaşi

Moldoveanul Vlaicu Bunduchi va lansa, astăzi, la Galeria Meru din Iaşi expoziţia „Fin 14". Proiectul fotografic realizat în toamna anului 2014, în timp ce se afla în Finlanda şi conţine o selecţie de 14 fotografii cu studenţii originari din ţara gazdă.

„Este prima mea expoziție de fotografie. Cadrele sunt realizate în locuințele studenților, spațiul în care ei pot să își exteriorizeze toate emoțiile și ideile. Anume acest element mi s-a părut foarte interesant pentru a fotografiat și arătat lumii", a explicat Vlaicu Bunduchi pentru Radio Moldova Actualități.

Tânărul a subliniat că prima expoziție este cea mai complicată. „Nu cunoști cum să o creezi, pornești de la zero și trebuie să muncești ca până la urmă să obții un rezultat", a opinat el.

În cadrul expoziției sale fotograful a vrut să imortalizeze modul în care trăiesc tinerii. „Popoarele nordice nu au fost afectate atât de mult de evenimentele tragice ale secolului XX, ceea ce ține de regimurile totalitare, ei au reușit să se descătușeze de restul lumii și să obțină un rezultat pe care îl vedem în anul 2015, un progres evident. Prin prisma acestor lucrări vreau să le arăt oamenilor un exemplu cum ar trebui să trăim, ei nu au stereotipuri. Fiecare își exteriorizează personalitatea prin prisma locuințelor în care trăiesc", a remarcat tânărul.

Vlaicu Bunduchi este student în anul doi la secția Foto-Video din cadrul Facultății de Arte Vizuale la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iași.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.