Go to section: Fine art
06 april 2019, 11:30 Fine art views 11718
O pictoriță din Moldova, premiată la un simpozion internațional din Olanda
06 april 2019, 11:30 Fine art views 11718

O pictoriță din Moldova, premiată la un simpozion internațional din Olanda

Artista plastică Valeria Barbas, doctor în studiul artelor, a fost distinsă cu Premiul II pentru pictura „Tata Steel" la Simpozionul International „Ezels &Kwasten", care s-a desfășurat zilele trecute în Olanda.

Aflat la a 18-a ediție, Simpozionul Internațional s-a desfășurat sub genericul „Conexiuni culturale" și a întrunit artiști din Olanda, Germania, Cehia, Republica Moldova și România, fiind expuse 72 de lucrări.

La gala de premiere, juriul, compus din Brigitte van den Berg, Henk Sentel și Marcella van Zanten a evidențiat 15 nominalizări, desemnînd premianții: Arlet Hamel – Premiul I, (Olanda), Valeria Barbas – premiul II (Republica Moldova), Hans Godhart – Premiul III (Olanda).

Membrul juriului Marcella van Zanten a subliniat că premiul pentru pînza „Tata Steel" a fost conferit pentru originalitate, tehnici moderne și concept de actualitate, remarcînd că lucrarea Valeriei Barbas părea a fi executată de un autor olandez, scrie moldprres.md

„Lucrarea prezentată pentru concurs – „Tata Steel" abordează un subiect pentru contextul modern, dar și pentru localitatea Wijk aan Zee din Olanda în parte, și anume – problema poluării mediului. „Tata Steel" este cel de-al doilea mare producător de oțel din Europa, cu producție în Marea Britanie și Olanda, cu fabrici în 50 de țări și o prezență în industrie pe cinci continente.

Source: moldpres.md

Keywords:

premiu , Olanda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1655
Populația:
4119 locuitori

Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.