Go to section: Fine art
26 april 2013, 11:37 Painting views 15369
26 april 2013, 11:37 Painting views 15369

La Chişinău s-a deschis expoziţia de pictură din galeria profesorilor de artă

Primăvara în ochii profesorilor de pictură. Aceștia împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici au inaugurat o expozitie de lucrări la Centrul Expozitional Constantin Brîncuși, informează tv7.md. Chișinăuienii pot admira peste 100 de lucrări, iar studenții de la facultățile de pictură au ocazia să le dea si note profesorilor.

Deja al doilea an, profesorii de la facultățile de pictură își unesc imaginațiile într-o comună galerie de primăvară. In această expozitie sînt panotate lucrări executate in tehnici diferite, momente care transcend de la realismul figurativ clasic pînă la abstractizarea ideilor propuse de fiecare artist în parte. Evenimentul este un bun prilej pentru studenți de a găsi niște afinități în ceea ce spune profesorul la ore și ce creează un artist.

Totodata, expozitia este un apel și pentru simplii spectatori, care ar fi timpul să înteleagă despre ce vorbesc artișii plastici, susțin ei.
În multe cazuri sînt niște peisaje, niște flori, portrete, dar fiind transpuse în culoare, linii, reguli compoziționale ele capătă, complet o altă conotație, ele capătă o situție de farmec și omul este prins de ea ca intr-un vis. Si acesta este fenomenul artei.

Expoziția profesorilor este deschisă pană pe 17 mai.

Keywords:

cultura , pictor , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.