Go to section: Fine art
19 october 2022, 16:00 Fine art views 1172
O expoziție de pictură a artistului plastic Mihai Mungiu este deschisă la Biblioteca Științifică ”A. Lupan”
19 october 2022, 16:00 Fine art views 1172

O expoziție de pictură a artistului plastic Mihai Mungiu este deschisă la Biblioteca Științifică ”A. Lupan”

La Biblioteca Științifică ”Andrei Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei este deschisă expoziția de pictură cu genericul ”Rapsodie de toamnă” a artistului plastic Mihai Mungiu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, pictorul a menționat că expoziția cuprinde 47 de lucrări, realizate în ultimii 20 de ani. ”Sunt lucrări care reflectă imagini ale Chișinăului Vechi, case și peisaje din alte spațiu: Trebujeni, Butuceni etc.,” a precizat artistul.

Potrivit criticului de artă Elena Musteață, pictura lui Mihai Mungiu, deși e camerală ca proporție, este foarte variată, izbitoare ca ton, culoare și expresivitate. ”Sunt niște opere etalon”, a mai spus criticul de artă.

Mihai Mungiu s-a născut la 4 decembrie 1950 în satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. În 1970, a absolvit Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” (fosta Școală Republicană de Arte Plastice ”Ilia Repin”) și în 1979 – Facultatea Istoria și Teoria Artelor a Academiei Naționale de Arte a Ucrainei. Din 1989, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Ucraina și din 1992 – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. A avut peste 30 de expoziții în țară și peste hotare. Unele lucrări ale lui Mihai Mungiu se păstrează în colecții publice și private din R. Moldova, România, Coreea de Sud, Danemarca, Federația Rusă, Finlanda, Israel, Portugalia, Republica Federală Germania, Turcia, Iugoslavia, SUA, Ucraina și alte țări.

Expoziția va fi deschisă până la 15 noiembrie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

pictor , expoziție , pictura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:
Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.