15 march 2022, 18:00 Humor views 5287
Despre sare - cu zîmbet
Photo: folksland.net
15 march 2022, 18:00 Humor views 5287

Despre sare - cu zîmbet

Panica artificială și cererea exagerată a populației pentru sare, care au creat probleme temporare cu disponibilitatea acestui produs în anumite magazine din Moldova, au devenit subiect de glume și de noi anecdote, care sînt extrem de importante în aceste vremuri grele.

Iată una dintre aceste glume care a apărut în rețea:

- Fă, re, mi, fa, sol...

- Sare nu este.

- Fă, re, mi, fa... la, si, do.

Anterior, Ministerul Economiei a confirmat că Republica Moldova are rezerve suficiente de sare. În ianuarie-februarie au fost importate peste o mie de tone de sare alimentară (iodată și neiodată). Importatorii de sare au confirmat că nu există probleme cu satisfacerea cererii interne a Moldovei cu acest produs.

Deși sarea este importată în principal din Ucraina (85%), produsul este adus în țară de pe alte piețe, inclusiv Bulgaria, România, Polonia și Italia. În consecință, comercianții vor reface stocurile pe aceste și pe alte piețe. Panica artificială și adaptarea mai lentă la schimbările cererii din lanțul de aprovizionare provoacă unele piedici temporare ale livrării. În acest context, Ministerul Economiei repetă că nu există motive de panică, precum și riscul ca anumite categorii de mărfuri să dispară din comerț.

Source: noi.md

Keywords:

sare , umor , Moldova , magazin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:
Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.