21 march 2023, 14:00 views 1611
Soarta terenului situat de-a lungul străzii Grenoble: Procuratura a dispus încetarea urmării penale
21 march 2023, 14:00 views 1611

Soarta terenului situat de-a lungul străzii Grenoble: Procuratura a dispus încetarea urmării penale

Procuratura nu a constatat anumite ilegalități în cazul terenului situat de-a lungul străzii Grenoble, vizat într-un scandal de corupție încă în anul 2019.

Pe acest caz s-a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale, după cum au comunicat reprezentanții Procuraturii Anticorupție pentru Noi.md. Motivele încetării urmării penale nu au fost însă enunțate.

Presupuse ilegalități privind darea în arendă a zece hectare de teren de pe strada Grenoble, în preajma Spitalului „V. Ignatenco” și a hotelului „Vila Verde”, au fost semnalate încă în 2019 de către vicepreședintele Parlamentului din acea perioadă, Alexandru Slusari. Politicianul declara la acea perioadă că hotărîrea privind darea în arendă a lotului respectiv a fost adoptată de Guvernul Filip cu grave încălcări și terenul ar fi ajuns pe mîna „mafiei imobiliare”. Slusari a solicitat să fie analizate acțiunile funcționarilor implicați și să se investigheze cine a stat în spatele acestei tranzacții dubioase cu terenul statului.

De cealaltă parte, conform deciziei adoptate de guvernul din acea perioadă, terenul a fost dat în arendă pentru construcția unui complex agroindustrial.

Noi.md a scris anterior că lotul respectiv este cu destinație agricolă, iar conform legii acesta nu poate fi folosit pentru construcții. Totodată, autoritățile publice locale au confirmat că nicio autorizație de construcție nu a fost emisă. Încă în 2018, terenul a fost îngrădit, curățat de arbori, fiind efectuate lucrări de nivelare a suprafeței.

Source: noi.md

Keywords:

procuratura , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
991 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bezeni, Izvoare și Scăieni. Satul Izvoare este aşezat pe rîul Căinari și este situat la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 991 de oameni. Prima mențiune a satului datează din 20 august 1588 cu denumirea de Lozeni (Lozăle).

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.