11 september 2015, 10:46 Sculpture views 7665
Cinci medalii de aur şi două de argint au cîştigat copiii din Hîncești
11 september 2015, 10:46 Sculpture views 7665

Cinci medalii de aur şi două de argint au cîştigat copiii din Hîncești

Cinci medalii de aur şi două de argint a câştigat Ansamblul de dans modern „Gala Xyss", (conducător Jaliuc Cristina), de la Centrul de Creaţie al copiilor din or. Hânceşti, participând la competiţia de dans modern şi estradă „Valurile Nistrului – 2015", care s-a desfăşurat recent în oraşul Soroca.

„A fost o competiţie foarte atractivă şi interesantă, care cred că şi-a atins unul dintre scopurile propuse, de a atrage, în primul rând, copiii şi tineretul la studierea, dezvoltarea şi popularizarea dansului ca formă de petrecere a timpului liber – ne spune conducătorul ansamblului Cristina Jaliuc. Mă bucur nespus de rezultatele discipolilor mei, şi anume pentru grupa fete (mari) ce a obţinut doua medalii de aur cu dansurile „Hora fetelor" şi „Suntem o echipă". Şi respectiv, pentru grupa perechi (mari) care s-a ales cu o medalie de aur pentru dansul „Ţărăncuţa" şi Argint la „Gopak". O prestaţie deosebită au avut-o şi fetiţele din grupa mică (5-8 ani), care au câştigat doua medalii de aur cu dansurile „Hai la joc" şi „Chunga-changa". Grupa perechi (mici) a obţinut locul doi cu dansul „Kazaciok". În total, am obţinut 5 medalii de aur şi 2 de argint" – a specificat conducătorul ansamblului.

Pentru evoluarea cu succes şi prestaţia artistică, copiii au primit medalii şi diplome, precum şi trofeul cel mai mare – o excursie gratis la Cetatea Sorocii, recent renovată.

În această ordine de idei, dna Jaliuc a ţinut să aducă mulţumiri copiilor pentru performanţele obţinute, iar părinţilor şi primăriei or. Hânceşti – pentru susţinere.

Source: provincial.md

Keywords:

medalie , copii , Dansuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.