20 may 2019, 10:45 views 13109
Primarul comunei Selişte, reţinut pentru mită
20 may 2019, 10:45 views 13109

Primarul comunei Selişte, reţinut pentru mită

Primarul comunei Selişte, raionul Orhei, a fost prins în flagrant de către ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie, în timp ce primea 6.000 de lei, de la o persoană de încredere a unui agent economic.

Cercetat penal pentru corupere pasivă, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit unui comunicat al CNA, alesul local, din partea Partidului Liberal, pretindea 10 la sută din suma unor contracte, în valoare de 190 mii de lei, prin care un agent economic urma să facă lucrări de iluminare stradală în Selişte, Lucaşeuca şi Mana.

Potrivit anchetei, serviciile au fost efectuate fără întîrziere, primarul însă ar fi creat obstacole la achitarea plăţilor contractuale. Pentru deblocarea situaţiei, funcţionarul ar fi pretins o sumă totală de 19 mii de lei.

Acum el riscă pînă la 10 ani de puşcărie şi o amendă de 400 de mii de lei.

Source: publika.md

Keywords:

mită , primar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.