25 january 2019, 16:55 Ornamental art views 19089
Aşteaptă ore întregi în staţii
25 january 2019, 16:55 Ornamental art views 19089

Aşteaptă ore întregi în staţii

Deşi trăiesc la cîţiva kilometri de Capitală, oamenii din Ialoveni spun că le este foarte greu să ajungă în Chişinău. Unica rută de microbuz care face legătura între aceste localităţi este supraaglomerată.

În orele de vîrf, oamenii sînt nevoiţi să aştepte chiar şi o oră pentru a prinde un loc în picioare. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe a primăriei Ialoveni, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai ministerului economiei şi ai Agenţiei Naţionale Transport Auto.

Pasagerii se plîng că le este cel mai greu dimineaţa şi seara, cînd pleacă şi se întorc de la muncă. Deşi, în mod obişnuit, distanţa dintre Ialoveni şi Chişinău este parcursă în 15 minute, oamenii ajung în cîteva ore la destinaţie pentru că nu au loc în microbuz.

Oamenii spun că microbuzele pornesc din centrul oraşului Ialoveni deja încărcate pînă la refuz. Astfel, cei care încearcă să urce din alte staţii nu au loc în transport.

Şoferii sînt de părere că pasagerii exagerează şi că de fapt ar fi loc pentru toţi.

Problema transportului a fost discutată în cadrul unei şedinţe convocate la primăria Ialoveni. Edilul spune că peste 1500 de oamenii au semnat o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de transport. Şi nu e singura problemă sesizată pe ruta 35.

După aproape două ore de discuţii, reprezentanţii ministerului economiei şi cei de la ANTA au decis că vor monitoriza timp de două săptămîni activitatea microbuzelor de la Ialoveni.

După aceste verificări va fi luată o decizie privind graficul rutelor şi posibila suplimentare a numărului de unităţi de transport. În prezent, pe ruta 35 din Ialoveni circulă 37 de curse.

Source: publika.md

Keywords:

Ialoveni , stație , microbuz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.