05 february 2017, 14:50 views 4952
Casa de cultură din satul Susleni, raionul Orhei a fost renovată
05 february 2017, 14:50 views 4952

Casa de cultură din satul Susleni, raionul Orhei a fost renovată

Casa de cultură din satul Susleni, raionul Orhei, baştina maestrului de balet Vladimir Curbet şi a cîntăreţului de muzică uşoară Iurie Sadovnic, Artişti ai Poporului, şi-a redeschis ieri uşile, după o perioadă de reconstrucţie care a durat aproximativ trei ani, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 430 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

La manifestare au participat ministrul Culturii, Monica Babuc, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, primarul satului Susleni, Ilie Bolduratu, primari ai altor localități din raion, personalităţi notorii care s-au născut în Susleni, localnici.

În debutul evenimentului, ministrul Culturii Monica Babuc a felicitat întreaga comunitate cu ocazia acestui eveniment extraordinar, remarcînd că asemenea acțiuni devin modele și pentru alte autorități publice locale care trebuie să se implice în dezvoltarea infrastructurii localității, mai cu seamă în ceea ce privește susținerea instituțiilor de cultură locale.

Reconstrucţia Casei de cultură din Susleni a început în anul 2014, întreg proiectul fiind estimat la 4 milioane de lei. Banii au fost alocaţi atît din bugetul de stat, cît şi cel local.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.