06 february 2015, 09:33 views 11399
Un show aviatic la Mărculești
Photo: provincial.md
06 february 2015, 09:33 views 11399

Un show aviatic la Mărculești

Baza de Aviaţie de la Mărculeşti a organizat ieri un show aviatic cu ocazia aniversării a XXIII-ade la crearea unităţii.

Programul evenimentului a cuprins zboruri demonstrative cu acrobaţii din aeronavele An-2 şi Sting şi elicopterul Mi-2, paraşutări de la altitudinea 400, 1 200 şi 2 000 de metri, executate de militarii Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger", procedee de luptă corp la corp şi instrucţie de front, prezentate de militarii brigăzii „Moldova", dar şi expoziţii de tehnică de tip MiG-29, An-2, IAK-18T, An-26, An-72, Sting şi echipament din dotarea Bazei.

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a declarat, în cadrul ceremoniei, că prestaţia aviatorilor moldoveni apreciată atît în ţară cît şi peste hotarele ei — în Afganistan şi Sudanul de Sud — demonstrează dăruirea, profesionalismul şi devotamentul ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul bazei de aviaţie.

La rîndul său, comandantul Comandamentului Forţe Aeriene, colonelul Vadim Cemîrtan, a menţionat că această sărbătoare este un omagiu adus celor care stăpînesc arta zborului — aviatori, ingineri, tehnicieni — care deservesc şi exploatează în zbor şi la sol aeronavele Armatei Naţionale.

Cu ocazia aniversării Bazei de Aviaţie şi în semn de apreciere a performanţelor în serviciu, un grup de militari ai unităţii au primit diplome şi distincţii ale Armatei Naţionale din partea conducerii Ministerului Apărării.

Baza de Aviaţie „Decebal" a fost creată, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova, la 27 mai 1992, în baza Regimentului 86 de aviaţie al Uniunii Sovietice.

Source: provincial.md

Keywords:

armata , show , zbor , avion

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
302 locuitori

Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.