30 november 2015, 09:32 views 8186
Ei sînt cei mai buni bibliotecari ai anului
30 november 2015, 09:32 views 8186

Ei sînt cei mai buni bibliotecari ai anului

Știți care sînt cei mai buni bibliotecari ai anului în raionul Nisporeni? Răspunsul a fost dat de către jurații ediției a opta a concursului raional al bibliotecarilor, organizat pe 4 noiembrie curent, și avînd genericul: "Dezvoltarea competențelor bibliotecarului".

Cea mai bună bibliotecară a fost declarată Silvia Maftei de la Biblioteca pentru copii din orașul Nisporeni. Anume ei i-a revenit premiul mare. E deja pentru a doua oară cînd dînsa obține acest titlu onorific. "Nu am avut emoții și nici reamă că nu voi face față probelor, deoarece am o experiență de peste 30 de ani în domeniul biblioteconomiei", a declarat proaspăta învingătoare". Dînsa a recunoscut că succesul ei se datorează lucrului făcut cu pasiune, dar și dragostei pe care o poartă pentru cei mai mici cititori – copiii. De 15 ani activează la biblioteca pentru copii, astfel că a reușit nu doar să-i cunoască, ci și să-i îndrăgească pe micii cititori, care sînt cei mai fideli și cei mai sinceri.

Printre premiante se numără și Feodora Popa de la Biblioteca publică din Boldurești, care s-a clasat pe locul I. Ea a fost urmată de Stela Mătăsaru din Vărzărești. Locul III a fost împărțit între Tatiana Nastasiu de la Ciutești și Nina Colun de la Cristești.

"Toate concurentele s-au prezentat foarte bine, astfel că juriului nu i-a fost deloc ușor să se pronunțe la final și să aleagă cea mai bună bibliotecară dintre cele foarte bune", a menționat Maria Zmeu, membră a juriului, specialist principal în cadrul Secției Cultură și Turism Nisporeni.

De notat că în cursa pentru titlul de cel mai bun bibliotecar al anului 2015 s-au înscris 15 concurente. Ca și în ani precedenți, ele au trebuit să facă față unui număr de patru probe, menite să scoată în evidență măiestria lor profesională, priceperea de a organiza diferite activități cultural-literare pentru cititori. Totodată, fiecare dintre participantele la concurs a trebuit să treacă și printr-un test de inteligență și să convingă juriul că anume biblioteca pe care o reprezintă este cea mai bună, cea mai amenajată, cea mai bogată în cărți, dar și în cititori.

De organizarea acestui concurs s-a ocupat Secția Cultură și Turism, în parteneriat cu Biblioteca publică raională din Nisporeni. Fondul de premiere a fost de cinci mii de lei.

Source: provincial.md

Keywords:

biblioteca , concurs , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.