21 november 2018, 12:00 views 12444
Trei localități rămîn deconectate parțial de la energia electrică
21 november 2018, 12:00 views 12444

Trei localități rămîn deconectate parțial de la energia electrică

Trei localități din două raioane ale țării rămîn deconectate parțial de la energia electrică în urma ninsorilor puternice de acum două zile, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat că este vorba de sate din raioanele Orhei și Telenești. „Brigăzile specializate lucrează în teritoriu pentru reconectarea consumatorilor", a spus Pușcașu.

Solicitat de agenție, şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat că toate traseele din țară sunt practicabile. „Pe parcursul nopții, la curățarea drumurilor și împrăștierea materialului antiderapant au intervenit 55 de unități de tehnică și 76 de muncitori, care au utilizat aproape 420 de tone de material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine", a afirmat Căpățină.

Șeful Centrului prognoze meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a subliniat pentru MOLDPRES că, în următoarele zile, vremea se răcește. „Izolat, vor cădea ninsori slabe. Totodată, pentru zilele de 26 și 27 noiembrie sunt prognozate precipitații sub formă de lapoviță, predominant în zonele de nord și sud ale țării", a menționat Roșca.

Pe drumurile înzăpezite și acoperite cu ghețuș, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atît în localități, cît și în afara lor, și să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încît să reușească manevra de frînare. De asemenea, salvatorii îndeamnă șoferii să țină în portbagajul mașinii o lopată, nisip și lanțuri. La fel, este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în caz de situații de risc persoanele să poată apela de urgență Serviciul 112.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.