28 march 2019, 17:40 The Moldavian Nation views 18226
Există risc de radiație la Rîbnița?
28 march 2019, 17:40 The Moldavian Nation views 18226

Există risc de radiație la Rîbnița?

Pe 29 martie, la sediul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) vor fi prezentate rezultatele probelor cu privire la fondul radioecologic din mai multe localități din stînga Nistrului, inclusiv, orașul Rîbnița unde recent a avut loc un incident, în urma căruia s-a oprit cuptorul de la uzina metalurgică.

„La sediul SHS va fi efectuat și un exercițiu practic de măsurare a fondului radioecologic pe teritoriul municipiului Chișinău, cu demonstrarea prelevării mostrelor componentelor de mediu pentru determinarea radio nuclizilor cu caracter tehnogen", informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Pe 13 martie, Agenția Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) relata că nu există niciun risc radiologic pentru sănătatea populaţiei Republicii Moldova.

Potrivit autorităților Republicii Moldova în luna februarie la uzina metalurgică din orașul Rîbnița a avut loc un incident, în urma căruia s-a oprit cuptorul.

Source: tv8.md

Keywords:

radiatia , Rîbnița

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.