22 november 2015, 09:45 About «romanianism» of some Moldovians views 10168
Un centru pentru persoane în etate a fost inaugurat în raionul Rîşcani
22 november 2015, 09:45 About «romanianism» of some Moldovians views 10168

Un centru pentru persoane în etate a fost inaugurat în raionul Rîşcani

Un centru de zi pentru persoane în etate a fost inaugurat astăzi în satul Mihăileni, raionul Rîşcani, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Centrul "Dumitru Musteaţă" are o capacitate de deservire zilnică de maximum 50 de locuri. Beneficiarii instituţiei vor fi locuitori ai comunei Mihăileni, care au atins vîrsta standard de pensionare şi au o capacitate scăzută de autodeservire. Identificarea persoanelor respective se va efectua de către asistentul social şi membrii comunităţii.

În cadrul centrului, persoanele de vîrsta a treia vor beneficia gratis de următoarele servicii: alimentaţie, asistenţă pentru respectarea igienei personale, consiliere psihologică, asistenţă juridică, agrement, reabilitare, reintegrare socială, kinetoterapie și alte forme de servicii sociale, în funcție de necesitate.

Edificiul centrului a fost renovat în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova (FISM). Valoarea totală a investiţiilor se estimează la 1,5 mln de lei (75 mii de euro), dintre care 700 mii de lei constituie contribuţia locală, iar 800 mii de lei au fost viraţi de Banca Germană, prin intermediul FISM-ului.

La inaugurarea centrului de la Mihăileni a participat şi Mircea Buga, ministrul în exercițiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

localitati , Vîrsta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.