17 february 2017, 10:45 views 4354
72 de familii din raionul Soroca au primit locuințe sociale
17 february 2017, 10:45 views 4354

72 de familii din raionul Soroca au primit locuințe sociale

Șaptezeci şi două de familii din Soroca au primit, joi, cheile de la locuințe sociale care le-au revenit. Beneficiari sunt familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile de stat şi persoanele cu dizabilități.

Premierul Pavel Filip a adus felicitări beneficiarilor proiectului și le-a urat să aibă parte doar de clipe de bucurie în noile locuințe.

„Cea mai mare bogăție a noastră sunt oamenii și trebuie să investim pentru a-i asigura cu condiții bune de trai. Pe parcursul anului 2017 vom face și mai multe investiții sociale, vom veni cu noi reforme orientate către cetățeni", a declarat Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a spus că una dintre priorităţile Executivului este acordarea suportului tinerilor specialiști și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămână în țară. În context, Pavel Filip a anunțat că în curând urmează să fie lansat un proiect care să ajute tinerele familii să-şi procure prima casă.

Cele 72 de Apartamente sociale au fost construite cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul total al proiectului a constituit aproximativ 2,2 milioane euro, dintre care 35% este contribuția Consiliului raional Soroca. Apartamentele sunt dotate cu utilajul necesar și pregătite pentru ca familiile beneficiare să se mute cu traiul în ele.

Source: moldpres.md

Keywords:

Soroca , locuință

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1076 locuitori

Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.