28 july 2016, 11:18 views 5873
Solicitarea fermierilor către autorități
28 july 2016, 11:18 views 5873

Solicitarea fermierilor către autorități

Un grup de fermieri din raionul Ştefan-Vodă cere autorităţilor să le fie permisă vînzarea directă a produselor, fără intermediari.

Una dintre fermieri, Liubovi Bulai, a relatat că este nevoită să vîndă la Chişinău ardeii crescuţi comercianţilor angro la preţ de 4 lei/kg, după care aceştia îi vînd la piaţă la un preţ triplu - de 12 lei.

"Aceasta este situaţia nu doar a fermierilor din Ştefan-Vodă, ci a fermierilor din toată Moldova. Din această cauză suferă nu doar agricultorii, dar şi cumpărătorii, care sînt nevoiţi să cumpere legumele la un preţ exagerat", a spus ea.

În opinia ei, "intermediarii au un acord între ei, special micşorează preţul de achiziţionare a produsului pentru a obţine supraprofit".

Bulai a relatat că fermierii au încercat să-şi vîndă singuri producţia, dar le-a fost îngrădit accesul spre piaţa centrală din Chişinău. Fermierii cer autorităţilor să le ofere un spaţiu pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău pentru a-şi putea comercializa marfa la un preţ mai avantajos, atît pentru ei, cît şi pentru locuitorii oraşului

Source: infotag.md

Comments

 (1)
  • #1 istena Reply Quote selected
    Давно бы так . А нашей власти это не выгодно, так как за этим следят они сами получая долю.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populaţia:
552 locuitori

Slobozia-Horodişte este un sat din cadrul comunei Horodişte, raionul Rezina. Slobozia-Horodişte este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Rezina şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Slobozia-Horodiște a fost menționat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.