25 october 2011, 12:52 views 5575
25 october 2011, 12:52 views 5575

Premieră la Taraclia

De 30 de ani teatrul popular al bulgarilor basarabeni „Смешен Петък” îi bucură pe locutorii și oaspeții orașului cu spectacolele sale.  La 1 noiembrie teatrul își va sărbători jubileul, dar festivităţile au început mai devreme. Cu două săptămîni înainte de serbare colectivul teatrului i-a invitat pe toţi la premiera spectacolului „Miracolul incredibil”. Cu o oră înainte de începerea reprezentației oamenii au început să se adune, în sală era liniște, ceea ce nu se poate spune despre culise. În cabina pentru actori domnea haosul – studenții-actori treptat se transformau în personajele lor – se îmbrăcau în costume naţionale bulgare, se machiau.

Spectacolul a abordat o problemă globală, abordată prin genul comediei – cum oamenii doresc să obțină mai multă putere, bani, fără a depune nici un efort. Subiectul se bazează pe faptul că există trei surse din care se presupune că se varsă lapte, unt şi miere - simbolizînd putere şi bani, dar pentru a le primi trebuie ucis un şarpe uriaş imaginar. După cum se dovedeşte sarpele este lenea care trebuie învinsă. Potrivit regizorului spectacolului, această temă este foarte actuală pentru ţara noastră.

 

 

Sursa: nts.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.