11 february 2021, 12:00 views 2754
În Moldova a fost inaugurat monumentul unui general rus
11 february 2021, 12:00 views 2754

În Moldova a fost inaugurat monumentul unui general rus

În sudul Moldovei, în orașul Taraclia, a fost dezvelit monumentul generalului rus de infanterie, veteran al Războiului pentru Patrie din 1812, guvernatorul Basarabiei, Ivan Inzov.

Potrivit portalului Gagauzinfo.md la ceremonia de deschidere au participat reprezentanți ai Rossotrudnichestvo, consulatului Bulgariei în Moldova, precum și ai delegației ucrainene și bulgare.

Se remarcă faptul că monumentul a fost dăruit orașului de către Asociația bulgarilor lumii. El a fost instalat în scuarul Casei de cultură din raion.

În 1818, Ivan Inzov a fost numit principalul tutelar și președinte al Comitetului de tutelă a coloniștilor străini de pe ținutul sudic al Rusiei, iar în 1820-1823 a fost guvernator Plenipotențiar al Regiunii basarabene a Imperiului Rus. Generalul a devenit vestit pentru dezvoltarea cu succes a regiunilor sudice ale țării, precum și pentru atenția acordată problemei refugiaților bulgari și găgăuzi, pentru care a obținut statutul de coloniști.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , monument , Taraclia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.