24 february 2016, 11:03 views 8444
Oaspeți de seamă la Biblioteca din Telenești (Foto)
24 february 2016, 11:03 views 8444

Oaspeți de seamă la Biblioteca din Telenești (Foto)

Una dintre cele mai active biblioteci din țară, Biblioteca raională „Vasile Alecsandri" din Telenești și-a deschis larg ușile pentru toți cei interesați să vadă noile servicii și oportunități oferite de bibliotecă tuturor vizitatorilor.

Ambasadorul SUA, James D. Pettit, viceministrul Culturii Igor Șarov, reprezentanți ai Consiliului Raional Telenești, dar și reprezentanți ai programului Novateca, IREX Europa, USAID, Corpului Păcii și Ambasadei Suediei, au avut posibilitatea să facă turul bibliotecii, pentru a vedea cum se desfășoară activitățile în cadrul acestei instituțiii.

Oaspeții au asistat la sesiunile de limbă engleză și de YOGA, organizate de voluntarele Lynn Frances și Ellen Swan de la Corpul Păcii, după care i-au ascultat pe micuții de la grădiniță care participă regulat la activitatea „Povești teatralizate". În holul instituției au putut vedea o galerie de fotografii din proiectele anterioare ale Bibliotecii realizate pe parcursul anilor, după care le-au ascultat pe membrele clubului „Cântecele neamului la bibliotecă".

În cadrul activității „Tinerii promovează digital comunitatea", i-au putut urmări pe elevii de liceu care muncesc de zor la crearea filmulețelor video despre comunitatea lor.

Momentul festiv s-a produs în holul instituției unde a fost inaugurat oficial „Ungherul Media", creat în cadrul proiectului „Consolidarea presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova", acesta va oferi vizitatorilor informare continuă despre elementele-cheie ale Educației Mediatice, întrucât conține resurse informaționale tipărite și online despre presa națională și internațională, pe care doritorii le pot accesa oricând, într-o ambianță confortabilă.

„Este o plăcere pentru mine să particip la acest tur informativ al tuturor serviciilor oferite de biblioteca din Telenești și a celor mai importante proiecte în care aceasta este angajată. După vizita bibliotecii, îmi este foarte clar că, biblioteca de la Telenești nu este doar o clădire rece, care găzduiește cărți și calculatoare, dar mai degrabă un centru public vibrant, care inspiră dezvoltarea utilizatorilor și ajută la dezvoltarea întregii comunități din Telenești", a menționat Ambasadorul SUA, James D. Pettit.

În cadrul evenimentului, 16 bibliotecari au primit diplome de excelență pentru participarea și finalizarea cu succes a cursurilor de educație mediatică organizate la bibliotecă. La fel, biblioteca a înmânat diplome și celor mai importanți parteneri care contribuie la diversificarea serviciilor bibliotecii.

 

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.