29 july 2016, 11:56 views 5841
Deputații din așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol și-au asigurat imunitate pe viață
29 july 2016, 11:56 views 5841

Deputații din așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol și-au asigurat imunitate pe viață

Așa-zisul soviet suprem din regiunea transnistreană a adoptat recent cîteva amendamente la constituție și au modificat unele legi care le conferă deputaților imunitate nu doar în timpul mandatului, dar și după ce se termină acesta, informează MOLDPRES.

Potrivit TASS, de acum înainte chiar și foștii „aleși ai poporului" nu vor putea fi trași la răspundere penală și administrativă pentru acțiunile întreprinse în timpul mandatului său, fără consimțămîntul organului legislativ. Fără acest acord, deputații nu pot fi reținuți, arestați sau să fie percheziționați.

Experții locali au declarat că aceste modificări vor legifera pe viață imunitatea parlamentară. „Aceste modificări nu vor permite organelor de anchetă să întreprindă anumite acțiuni în cazul reținerii unui deputat la locul crimei. De asemenea, fără permisiunea sovietului suprem anchetatorii nu vor putea să-i interogheze", a menționat reprezentantul executivului de la Tiraspol Alexandr Kisnicean.

Opoziția a criticat dur aceste modificări. „Mulți dintre deputați stau în parlament pentru a se apăra, pentru a-și apăra businessul său și al stăpînilor. Iar atunci cînd încalci Codul penal ai nevoie de indulgență", a declarat liderul comuniștilor transnistreni, deputatul Oleg Horjan. Potrivit lui, opoziția va începe să colecteze semnături pentru efectuarea unui referendum privind imunitatea parlamentară.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Transnistria , deputat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1786 locuitori

Pîrjolteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pîrjolteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1786 de oameni. Satul Pîrjolteni a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.