21 february 2017, 15:25 views 8070
Facilități unor cetățeni ai RMN:
21 february 2017, 15:25 views 8070

Facilități unor cetățeni ai RMN: "vămuirea" gratuită a automobilelor

De această facilitate vor putea beneficia veteranii luptelor din Transnistria, foștii militanți în Afganistan, precum și lichidatorii accidentului de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl.

Cu această inițiativă în cadrul reuniunii Guvernului nerecunoscutei RMN a venit președintele Comitetului Vamal de Stat al RMN Vitali Neagu. Potrivit oficialului, pentru aceste categorii de cetățeni este prevăzută scutirea de 100% de taxele vamale. Cu toate acestea, există anumite limite.

"Sînt prevăzute restricții legate de faptul că oamenilor li se va interzice să vîndă vehiculul de transport timp de pînă la 3 ani și de a transmite dreptul de a-l conduce, respectiv", a menționat Vitali Neagu. Astfel, de această facilitate doritorii pot beneficia o singură dată. Potrivit părerii șefului Vămii Transnistriei, acest lucru s-a făcut pentru a preveni dezvoltarea afacerilor din umbră.

Membrii așa-numitului Guvern transnistrean au susținut inițiativa propusă.

Keywords:

Transnistria , automobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.