07 october 2019, 12:40 views 8898
Times: 13 etaje sub pămînt - un buncăr sovietic secret din Moldova atrage turiștii
07 october 2019, 12:40 views 8898

Times: 13 etaje sub pămînt - un buncăr sovietic secret din Moldova atrage turiștii

Un buncăr odată-secret din perioada sovietică devine din ce în ce mai popular în rîndul turiștilor străini, transmite The Times.

Construcţia, uitată de aproape trei decenii, se încadează bine în tendința de recreare a atmosferei din perioada URSS, care atrage în regiune tot mai mulți turiști, transmite russian.rt.com.

Chiar și una dintre cele mai păzite taine ale URSS este greu de ținut în secret pentru o lungă perioadă de timp în era rețelelor sociale și Instagram. Astfel, buncărul sovietic, de construcția căruia nu știau nici măcar locuitorii din împrejurimi, a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice pentru sute de turiști străini care călătoresc în Europa de Est și care doresc să se scufunde în atmosfera timpurilor Uniunii Sovietice, scrie The Times.

Împreună cu alte două construcții similare, buncărul a fost construit spre sfîrșitul URSS în cazul unei catastrofe nucleare. Se dorea ca familii înalților oficiali sovietici să se poată ascunde acolo timp de cîteva luni. Cu toate acestea, după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, buncărul neterminat a fost uitat pentru aproape 30 de ani.

În ciuda faptului că partea superioară a obiectului multietajat, pierdut în pădurile moldovenești, a fost deja dusă la fier vechi, în ultimii ani, buncărul, care are 13 etaje sub pămînt, a pezentat interes pentru locuitorii și străinii aventuroși care l-au transformat într-o atracție locală.

Totul constă în faptul că localnicii nu intenționează să renunțe la moștenirea lor sovietică.

Keywords:

Transnistria , buncăr , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.