24 may 2022, 10:35 views 1649
Un chișinăuian, acuzat de atacuri cu cocktailuri Molotov la Tiraspol
Photo: stiri.md
24 may 2022, 10:35 views 1649

Un chișinăuian, acuzat de atacuri cu cocktailuri Molotov la Tiraspol

Un locuitor al orașului Chișinău ar fi individul care a aruncat cu cocktailuri Molotov asupra sediului Comisariatului militar din Tiraspol, la 13 mai curent.

Despre acest lucru a anunțat așa numitul Minister al Afacerilor Interne din stînga Nistrului, transmite moldovenii.md cu referire la replicamedia.md.

Așa numitele forțe de ordine din regiunea transnistreană afirmă că, vinovat s-ar face un oarecare Alexandru în vîrstă de 46 de ani, care este locuitor al orașului Chișinău și ar fi acționat la indicațiile unor colaboratori din structurile de forță de pe malul drept al Nistrului.

„Suspecții au acționat la instrucțiunile „curatorului” – o persoană asociată cu una dintre structurile de putere ale Moldovei”, se arată în nota informativă a așa numitului Minister de Interne de la Tiraspol.

În imagini apare un bărbat care povestește că a aruncat cîteva sticle cu o soluție inflamabilă în clădirea comisariatului militar, la indicația unei alte persoane.

Persoana reținută riscă pînă la 20 de ani de închisoare.

Reamintim că azi, un bărbat necunoscut a aruncat cu cocktailuri Molotov în două clădiri din stînga Nistrului.

Ultimele atacuri au avut loc în seara de 6 mai, în apropiere de satul Vărăncău, raionul Rîbnița, în preajma fostului aerodrom, unde s-au produs patru explozii.

Primul atac a fost înregistrat la sediul așa-numitului Serviciu de securitate de la Tiraspol (MGB), la data de 25 aprilie.

În acest context, în regiune este activat Codul Roșu de pericol terorist.

Source: replicamedia.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.