24 january 2024, 12:00 views 2874
Poliția de Frontieră anunță că documentele emise de autoritățile din regiunea transnistreană nu sînt recunoscute pentru traversarea frontierei
24 january 2024, 12:00 views 2874

Poliția de Frontieră anunță că documentele emise de autoritățile din regiunea transnistreană nu sînt recunoscute pentru traversarea frontierei

Tiraspolul acuză Chișinăul că ar fi „deportat-o” pe președinta judecătoriei de la Tiraspol, Ana Mamei, care este cetățean al regiunii transnistrene. Motivul invocat ar fi că acesta nu a putut justifica scopul vizitei.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că autorizarea trecerii frontierei de stat nu este permisă în baza documentelor emise de autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană, or, actele emise de către acestea sînt „nerecunoscute și nu fac parte din lista actelor de călătorie”.

Reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au menționat că „deciziile motivate sînt luate de către colaboratorii poliției de frontieră, care constată întrunirea cerințelor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova și respectarea prevederilor legislației naționale privind regimul străinilor, inclusiv în partea ce vizează prezența documentelor confirmative de resort”, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Persoana care consideră nefondată decizia aprobată în privința sa sau că prin aceasta au fost încălcate anumite proceduri, drepturi și libertăți, este în drept să o conteste în modul stabilit de legislația în vigoare”, a precizat Biroul de reintegrare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.