20 march 2024, 12:00 views 530
Flenchea și Curăraru:
20 march 2024, 12:00 views 530

Flenchea și Curăraru: "Imaginile cu presupusa dronă în regiunea transnistreană sînt trucate"

Expertul WatchDog, Andrei Curăraru, spune că, în urma unor verificări ale imaginilor video cu o presupusă dronă care ar fi lovit un elicopter Mi-8 la o unitate militară din regiunea transnistreană, a fost descoperit faptul că acestea sînt trucate. Și fostul ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, este de această părere.

„Primul lucru pe care l-am făcut noi - am verificat imaginile statice și am văzut acolo alterații, pe care le-am depistat prin două mecanisme diferite, după care timp de 6 ore am văzut reportajele pe twitter în care au fost verificate și imaginile video, se vede cum acești pixeli se mișcă, apar, dispar”, a spus Andreri Curăraru, expert WatchDog.

„Nu a fost ridicat nivelul de alertă, dacă reieșim din ipoteza unui atac terorist, nu au fost niciun fel de reacții sau informații oficiale de la Tiraspol {...}. Nu avem confirmată autenticitatea acestor imagini”, a spus, la rîndul său, Alexandru Flenchea, notează Noi.md cu referire la protv.

Amintim că recent presa din stînga Nistrului a anuntat că o dronă kamikaze ar fi lovit, fără să facă victime, un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unități militare. Biroul Politici de Reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunînd că incidentul este o tentativă de a provoca panică în regiune.

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, președinta Maia Sandu, a calificat atacul cu o dronă kamikaze asupra unui elicopter militar la Tiraspol drept o provocare menită să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată.

Source: noi.md

Keywords:

dronă , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1526
Populația:
3775 locuitori

Puhăceni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Puhăceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3775 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1526.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.