01 september 2018, 16:46 views 12081
Două școli din țară și-au reluat activitatea
01 september 2018, 16:46 views 12081

Două școli din țară și-au reluat activitatea

Două școli din țară și-au reluat astăzi activitatea, după ce mai mult de un an au fost închise.

Solicitată de agenție, șeful adjunct al Direcției învățămînt general a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Mariana Goraș, a specificat că este vorba de școala primară din satul Ţepilova, raionul Soroca, care va fi frecventată de către 21 de elevi. Potrivit sursei citate, instituția a fost închisă în anul 2016.

La fel, a fost redeschisă școala primară-grădiniță din localitatea Fîrlădeni, raionul Hîncești. „Acolo vor activa două clase, unde își vor face studiile 24 de copii. Totodată, de la 1 septembrie, anul curent, va fi redeschisă și școala primară-grădiniță din localitatea Bolohan, raionul Orhei, unde își vor face studiile 17 elevi în clasa I", a spus Mariana Goraș.

Peste 330 de mii de elevi ai claselor I-XII-a au revenit astăzi din vacanța de iarnă. După aceasta va urma vacanța de primăvară, care va fi între 8 și 11 martie; cea de Paști – în zilele de 7-16 aprilie și cea de vară – în perioada 1 iunie-31 august.

Source: moldpres.md

Keywords:

scoala , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.