13 june 2016, 11:45 views 8519
Poveste din lemn creată de copiii din Poiana
13 june 2016, 11:45 views 8519

Poveste din lemn creată de copiii din Poiana

Chiar dacă e vacanță și nu mai merg la lecții, copiii din Poiana, raionul Şoldăneşti, spun că tot vor merge la școală. Aici e locul perfect pentru odihna estivală. În curtea școlii au tot ce-și poate dori un copil: scaune, foișor umbros, scrînciobe – toate create cu mîinile lor.

Elevii Gimnaziului Poiana din raionul Șoldănești și-au creat propria poveste. Împreună cu profesorul de educație tehnologică, copiii au amenajat în curtea școlii un foișor, cîteva scrînciobe și scaune, construite cu propriile mîini din materiale accesibile - crengi şi buturugi.

Dascălul le-a propus elevilor din clasele a V-a - a IX-a să facă teritoriul şcolii mai atrăgător. Elevii au fost receptivi, au căutat materialele necesare și timp de cîteva luni și-au transformat visul în realitate. Fiecare copil își avea rolul său. Băieții tăiau, șlefuiau lemnul, iar fetele îl vopseau cu lac.

Activitatea elevilor nu a trecut neobservată de profesorii din școală. Colegii lui Valeriu Reu sînt încîntați de realizarea discipolilor. Ei se mîndresc că povestea din curtea școlii lor este o premieră pentru instituțiile de învățămînt din raion. Mai mult, administrația școlii i-a promis lui Valeriu Reu să-i restituie cei peste 1000 de lei, cheltuiți din propriul buzunar pentru materialele de construcție.

La Gimnaziul din Poiana învață peste 80 de copii.

 

Source: cuvintul.md

Keywords:

scoala , sat , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.