11 august 2013, 11:00 views 16849
11 august 2013, 11:00 views 16849

În satul Vadul-Raşcov a fost inaugurată o grădiniţă nouă

Foto: trm.md

Au visat la ea 25 de ani, iar visul a devenit realitate. În satul Vadul-Raşcov, Şoldăneşti, a fost deschisă o grădiniţă nouă. Instituţia a fost construită din temelii şi va găzdui peste 60 de copii. Lucrările au costat trei milioane de lei. Banii au fost alocaţi de Guvern, Fondul de Investiţii Sociale şi autorităţile locale. O contribuţie aparte au avut oamenii din sat, transmite trm.md.

Vechea instituţie preşcolară a devenit nefuncţională încă la sfîrşitul anilor 80. În toată această perioadă, copiii frecventau o instituţie preşcolară amplasată în două blocuri vechi la marginea satului, iar pentru a ajunge acolo, micuţii erau transportaţi cu căruţa.

Construcţia grădiniţei a început în 2011. Acum, instituţia este asigurată cu apă şi canalizare, dispune de un sistem de încălzire pe bază de biomasă, este dotată cu mobilier nou, are dormitoare confortabile. Pentru micuţi a fost amenajat şi un teren de joacă.

Din 2009, în satele din țară au fost construite aproximativ 120 de grădiniţe.

Source: trm.md

Keywords:

localitati , copii , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
672 locuitori

Stația de Cale Ferată Rogojeni este o localitate în componența comunei Rogojeni din raionul Șoldăneşti. Loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni se află la o distanță de 38 km de orașul Șoldănești și la 97 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni constituia 672 de oameni. Localitatea apare odată cu înființarea stației de cale ferată Rogojeni în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.