29 march 2023, 14:00 views 1008
În comuna Băcioi a apărut un parc modern
29 march 2023, 14:00 views 1008

În comuna Băcioi a apărut un parc modern

Parc modern în comuna Băcioi din municipiul Chișinău.

Zona de agrement are o suprafață de peste un hectar și dispune de un teatru de vară, un havuz, terenuri pentru sport și de joacă. De asemenea, aici s-a instalat mobilier urban și un sistem de iluminat. Locuitorii din Băcioi sînt bucuroși că vor avea un spațiu amenajat, unde vor putea organiza evenimente în aer liber.

Locuitorii din Băcioi spun că ani la rînd acest teritoriu a fost în ruine și paragină. În urma unui sondaj, organizat de autoritățile locale, peste 90 la sută dintre respondenți au pledat pentru amenajarea unui parc.

„Anterior aici era o clădire abandonată, avariată, care era un pericol pentru societate. În urma consultărilor publice, majoritatea locuitorilor au fost pentru a oferi această șansă de a construi acest parc public”, a declarat Ilie Leahu, primarul comunei Băcioi.

Proiectul a fost realizat prin programul național „Satul european”.

„Ne dorim să aducem Uniunea Europeană aici, acasă la noi. Ne dorim ca orașele și satele noastre să devină orașe și sate europene. De aceea am promovat ideea programului „Satul European””, a declarat Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Costul proiectului este de peste 17 milioane de lei.

Source: noi.md

Keywords:

parc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.