18 february 2023, 10:30 views 1155
Liceu Teoretic
18 february 2023, 10:30 views 1155

Liceu Teoretic "Budesti" a primit în dar 20 de laptopuri

Liceu Teoretic "Budesti" a primit din partea YMCA Moldova 20 de laptopuri care vor contribui la dezvoltarea abilităților digitale ale elevilor din această instituție.

”Astăzi a avut loc deschiderea Centrului Digital Educațional în cadrul liceului Budești, centru care a fost posibil să fie inițiat datorită donație de laptopuri a unui lot de 20 de laptopuri din parte organizației YMCA Moldova. Liceul Budești este una din cele circa 300 de instituții beneficiare în cadrul proiectului. ”Centre Digitale educaționale” implimentat de YMCA Moldova în parteneriat cu organizația HP. Este o oportunitate bună pentru elevii din cadrul instituției să își dezvolte abilitățile și competențele digitale, să învețe mai bine în cadrul orelor de informatică inclusiv avînd echipament performant, pentru că ceea de ce dispunea liceul anterior nu permitea învățarea conformă a programului, dar și utilizarea lor tehnologică în cadrul programului și avînd în vedere că multe dintre ele erau defectate adesea elevii erau nevoiți să stea cîte doi la un singur calculator”, a declarat pentru noi.md Dumitru Roibu, președintele YMCA Moldova.

Potrivit lui, YMCA Moldova pune în continuare accent pe susținerea tinerilor din zonele rurale și comunitățile rurale și tinerii marginalizați, astfel încît să asigurăm o incluziune a tinerilor în tot ceea ce însemană dezvoltarea lor înclusiv prin prisma dezvoltării competențelor lor digitale.

Reamintim că YMCA Moldova implementează un proiect național în domeniul educației și dezvoltării competențelor digitale. Membrii organizației vor dona laptopuri instituțiilor de învățămînt din țară. Tehnica va fi oferită sălilor de clasă de informatică, însă va putea fi folosită și în afara orelor.

Astfel, reprezentanții YMCA Moldova spun că vor să asigure acces tinerilor la tehnică de calcul, dar și să accelereze echitatea digitală.

"Centre Digitale Educationale in Republica Moldova" este un proiect implementat de YMCA, sustinut de HP Inc, cu scopul de a accelera echitatea digitala in randul tinerilor si al comunitatilor marginalizate.

Source: noi.md

Keywords:

liceu , laptop

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.