26 october 2018, 16:00 views 14718
O profesoară din Ungheni dăruieşte roada pomilor celor care vor veni să o culeagă (Foto)
26 october 2018, 16:00 views 14718

O profesoară din Ungheni dăruieşte roada pomilor celor care vor veni să o culeagă (Foto)

O profesoară din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni oferă 2 tone de mere gratis.

Ana Brînză va dărui merele aceluia, care va veni să le culeagă.

„Pomii au fost sădiți încă de bunelul meu, deci au cel puțin 60 de ani, sînt niște copaci înalți. Pînă în anul curent, aceste mere le comercializam fabricii de sucuri din Ungheni. Fabrică a fost închisă și mai mulți producători de la noi din sat ne-am pomenit în imposibilitatea de a vinde producția. Am 2 tone de mere pe care nu le pot realiza în nici un fel și decît să putrezească și să stea pe jos prefer să le ofer cuiva care are nevoie. Este un soi de mere pe care noi îl numim „mere țigănești", au o culoare roșie intensă, sînt foarte rezitente, iar păstrate la frigider, beci pot fi consumate pînă în luna aprilie-mai", a afirmat posesoarea livezii.

Ana Brînză, care este mama a doi copii, se află în concediul de maternitate și nu are posibilitatea de a culege aceste mere și a le transporta la o grădiniță sau școală.

„Ar fi minunat dacă ar veni un grup de oameni să le culeagă și să le ia. Anul acesta nu am vîndut nimic, dar am cheltuieli de îngrijire a copacilor, curățire, prelucrarea pămîntului. E de plîns, pentru că în ceilalți ani reușeam să vînd merele și îmi cumpăram lemne pentru iarnă. Sunt mamă singură cu 2 copii", a spus femeia.

Din spusele Anei, merele nu au fost tratate cu nici un fel de substanţe, deci sînt ecologice.

Source: publika.md

Keywords:

Ungheni , mere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.