27 march 2021, 13:10 views 2990
Caz ieșit din comun în Ivancea! Funcționarii primăriei, prinși din nou cu mîța în sac
27 march 2021, 13:10 views 2990

Caz ieșit din comun în Ivancea! Funcționarii primăriei, prinși din nou cu mîța în sac

Potrivit unei decizei a unei instanțe de judecată din Republica Moldova, un locuitor al comunei Ivancea care fusese condamnat într-un dosar penal cu muncă neremunerată în folosul comunității, urma să muncească pentru primăria din comuna Ivancea timp de mai multe zile.

Drept urmare, în urma unor înțelegeri cu funcționarii din primărie, acesta a reușit să evite pedeapsa în locul lui muncind un al bărbat din localitate. Informația a ajuns la redacția noi.md din surse demne de încredere și am decisă să facem lumină în acest caz.

Cum a fost posibil?

De trei zile, în locul unui bărbat condamnat la muncă neremunerată în folosul comunității, pentru comuna Ivancea lucrează un alt bărbat din localitate. În urma unei inspecții realizate în cadrul primăriei, s-au depistat aceste nereguli. Informația fost confirmată pentur redacția noastră de către, Natalia Naval, șefa Biroului de Probațiune din Orhei.

”Întradevăr acest caz a fost înregistrat în comuna Ivancea. Deocamdată nu se cunoaște dacă funcționari publici din cadrul primăriei ar fi implicați în acest caz. Instanța de judecată urmează să se expună”, a declarat Naval.

Cu un comentariu în acest sens a venit și Consilierul Consiliului local al comunei Ivancea, Victor Marahovschi, care a declarat că la această ilegalitate au pus mîina și funcționari din cadrul primăriei.

”Astfel de cazuri trebuie să fie verificate, iar persoanele implicate trebuie să fie pedepsite”, a declarat funcționarul.

De menționat că potrivit regulamentului, personale condamnate la muncă neremunerată în folosul comunității sînt verificați dimineașa, la amiaza și seara, iar datele privind aceste verificări sînt introduse într-un jurnal de evidență. Iată de ce, implicarea funcționarilor din primărie în acest caz nu poate fi negată iar organele de drept trebuie să facă lumină și să pedepsească toate persoanele implicate.


Source: noi.md

Keywords:

Ivancea , judecata , pedeapsă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.