17 november 2011, 11:15 “Moldovans - foundation of country” views 7202
17 november 2011, 11:15 “Moldovans - foundation of country” views 7202

Un colț de rai la Abaclia

Curtea bisericii cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, din satul Abaclia va deveni un colțișor de rai și aceasta în cadrul proiectului pentru înverzirea teritoriului lăcașului sfînt înaintat la fondul Ecologic Național acum un an de către părintele Ioan, protoiereul acestei biserici.

Biserica din satul Abaclia a fost construită în anul 1986. De atunci  clădirea a trecut printr-o serie de reparații pentru ca în prezent localnicii să se poată mîndri cu un adevărat edificiu de cult de toată frumusețea. După cum au spus enoriașii, inițiativa de a îmbunătăți aspectul biseriicii prin înverzirea teritoriului i-a bucurat mult. Cu mic și mare ei s-au mobilizat și au trecut la acțiune.

Pentru plantare au fost alese cca  15 specii și 20 de varietăți de arbori și arbuști. Potrivit designerului pentru amenajarea grădinii, Victoria Covali, speciile au fost alese în funcție de cerințele ecologice. Pentru a le asigura o bună creștere a fost instalat și un sistem de irigație subterană. Lucrările de plantare a puieților au avut loc în cadrul proiectului pentru înverzirea teritoriului bisericii finanțat din  Fondul Ecologic Național,  costul total  estimîndu-se la cca 100 000 lei.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1587
Populația:
4661 locuitori

Susleni este un sat şi comună din raionul Orhei. Susleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4661 de oameni. Satul Susleni a fost menționat documentar în anul 1587.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.