13 september 2012, 10:25 “Moldovans - foundation of country” views 14042
13 september 2012, 10:25 “Moldovans - foundation of country” views 14042

Ocrotirea resurselor acvatice la Abaclia

Fîntînile, izvoarele, rîul Cogilnic care trece prin sat și iazurile din satul Abaclia cîndva curate, plăcute, astăzi sînt murdare și secate. La moment  sursa de aprovizionare cu apă potabilă a abaclienilor este o rețea centralizată.  

Potrivit liderului de opinie, Ion Strătilă, aprovizionarea cu apă calitativă a populației  este una dintre acțiunile prioritare ale strategiei de mediu a localității.  O primă acțiune  a fost un proiect pilot.

Proiectul-pilot s-a derulat în perioada 17 iulie - 6 septembrie. Acesta  a avut ca  scop informarea și sensibilizarea cetățenilor privind problemele resurselor acvatice din localitate.

Proiectul "Mobilizarea cetățenilor din satul Abaclia pentru un mediu sănătos prin ocrotirea resurselor acvatice", elaborat de către Asociația obștească "Vivat Abaclia" a fost implementat în cadrul programului 'Mobilizarea societății civile din Moldova pentru un mediu îmbunătățit" implementat de către Fundația "Milieu Contact International" cu suportul finaciar al programului "Matra" din Olanda.

 

 

Keywords:

Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
622 locuitori

Soloneţ este un sat din cadrul comunei Stoicani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 622 de oameni. Satul Soloneţ a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.