04 august 2019, 11:25 Cold snacks views 12519
În fiecare sat din Anenii Noi se va deschide cîte o farmacie
04 august 2019, 11:25 Cold snacks views 12519

În fiecare sat din Anenii Noi se va deschide cîte o farmacie

În satul Delacău, din r. Anenii Noi, a avut loc deschiderea oficială a unei farmacii, cu cîteva zile în urmă.

Potrivit consiliului raional, în termen de trei luni, în fiecare localitate din raion vor fi farmacii, iar Delacău este primul sat din cadrul acestei acțiuni de lansare a proiectului.

„Conform promisiunilor enunțate anterior de administrația raionului, în termen de 2-3 luni în fiecare localitate din raionul nostru va funcționa cîte o farmacie, respectiv urmează a fi deschise în localitățile unde sînt lipsă", menționează autoritățile.

Potrivit unor date prezentate de Agenția medicamentului și dispozitivelor medicale, în anul 2017, în 44 de localități rurale din țară, cu o populație de peste 1500 de locuitori, nu există unități farmaceutice.

Source: moldova.org

Keywords:

Anenii Noi , farmacii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.