18 july 2015, 10:00 Art processing of metals views 9540
Duminică va avea loc Tîrgul Internațional al meșterilor olari
Photo: provincial.md
18 july 2015, 10:00 Art processing of metals views 9540

Duminică va avea loc Tîrgul Internațional al meșterilor olari

Duminică, 19 iulie 2015, în s. Hoginești, raionul Călărași va avea loc ediția a V-a a Tîrgului Internațional al meșterilor olari "La Vatra Olarului Vasile Gonciar" – eveniment de rezonanță majoră cu conotație turistică importantă.

Menirea Târgului de olărit este de a revitaliza vechiului meşteşug, de a valorifica potenţialul creator al meşterilor olari, precum și de a renaşte tradiţiile iarmaroacelor meşteşugarilor.

În cadrul Târgului va avea loc lansarea proiectului "Slăvim Moldova de acasă",ce are drept scop modelarea unui vas enorm din lut, cu o capacitate de aproximativ 18-20 de mii de litri, pentru a fi inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Programul evenimentului

08.00 – 16.00

Tîrgul olarilor, ateliere interactive de olărit, Master Class. Expoziția meșterilor olari și populari.

09.00 – 15.00

Program artistic cu participarea tinerelor talente, ansamblurilor folclorice și a vedetelor naționale.

12.00

Partea festivă cu premierea meșterilor olari.

15.00-16.00

Totaluri: obiecții, sugestii, motivații.

Totodată, Vă reamintim că Internet magazinul shop.moldovenii.md oferă posibilitatea de a procura produse tradiţionale moldoveneşti lucrate manual de meşterii noştri populari. Meşteşugari iscusiţi specializaţi în prelucrarea artistică a lemnului, a metalului, dar şi cea din piei şi blănuri, împletitul în lozie, pănuşi, alesul covoarelor, ceramică, împletituri sau costume tradiţionale brodate, ţesute, împletite, cusute manual vă oferă cele mai inedite şi spectaculoase obiecte de arta în stil popular moldovenesc.

În plus, site-ul www.moldovenii.md vă oferă date referitor la istoria meşteşugurilor naţionale, precum şi detalii despre tradiţiile şi obiceiurile moldovenilor, care vă pot ajuta să organizaţi sărbători în stil tradiţional moldovenesc, să oferiţi cadouri inedite celor apropiaţi şi oaspeţilor.

Fiecare produs care nu se află în stoc poate fi comandat și livrat în termeni rezonabili. La următorul număr de telefon veți beneficia de consultanță, face comandă precum și să primiți răspunsuri exacte referitor la prețuri și ziua livrării:079947259.

De asemenea, pe lîngă comanda prin telefon există și posibilitatea de procurare a marfurilor online care prevede înregistrarea pe site. Cumpărăturile pot fi achitate cu bani cash ‒ la livrare, sau prin transfer, ori cu cardul bancar.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1558 locuitori

Frumuşica este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Frumuşica Nouă. Satul Frumușica se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1558 de oameni. Satul Frumușica a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.