13 june 2022, 10:30 Easter views 3035
Unde a ales să meargă Maia Sandu de Duminica Mare
13 june 2022, 10:30 Easter views 3035

Unde a ales să meargă Maia Sandu de Duminica Mare

De Duminica Mare, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a ales să meargă la Selemetraionul Cimișlia.

Aceasta a îmbrăcat ia moldovenească și a participat la festivalul iProsop care în această sfîntă zi de duminică a umplut satul de multă culoare și tradiție.

”Oameni luminoși cu inima mare, oameni care-și iubesc țara si-și cinstesc tradițiile - sunt oamenii pe care i-am întâlnit astăzi la cea de-a patra ediție a Festivalului iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia. Am admirat lucrările meșterilor populari și portul national al participanților, m-am prins în horă cu membrii colectivelor artistice care au venit la festival din toată țara si am gustat din bunătățile oferite generos de pământul nostru.

I-am felicitat pe locuitorii din Selemet, în frunte cu Primarul Tatiana Badan, pentru ideea de a celebra prosopul țesut manual - o piesă de rezistență a patrimoniului nostru național, creată cu grijă de mamele și bunicile noastre și care se găsește la loc de cinste în orice casă din Moldova. Le-am mulțumit pentru consecvența cu care păstrează valorile și reînvie tradițiile, contribuind la unitatea țării noastre și făcând-o mai cunoscută în lume”, a scris Sandu într-o postare pe pagina sa de facebook.

Șefa statului a menționat că frumoasa zi de Duminica Mare din acest an este, înainte de toate, despre pace și bună înțelegere.

”Pace și liniște vă doresc tuturor, pace pentru Moldova și pentru întreaga lume”, a mai scris președinta.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.