09 february 2014, 15:48 views 14659
În raionul Criuleni a fost inaugurat un nou pod rutier
Photo: moldpres.md
09 february 2014, 15:48 views 14659

În raionul Criuleni a fost inaugurat un nou pod rutier

Un pod rutier modern, care face legătura dintre satele Jevreni şi Răculeşti din raionul Criuleni, a fost deschis circulaţiei ieri, 31 august. Pentru construcţia podului din Fondul Rutier au fost alocaţi 18 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Pînă la implementarea acestui proiect legătura dintre cele două sate era asigurată printr-un pod vechi din lemn, care era inundat frecvent. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, prezent la inaugurarea podului, a specificat că în Moldova sînt peste 1200 de poduri şi podeţe, iar anual sînt reparate circa 40 şi se construiesc 4-5 poduri noi.

"Este un proiect important care vine să asigure legătura sigură între cele două sate. Avem proiecte realiste pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, demarate în toată ţara. Desigur, avem mult de lucru, iar reabilitarea tuturor drumurilor şi podurilor din ţară ne va lua nu un an şi nu doi", a accentuat Vasile Botnari.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, podul din Jevreni a fost construit timp de 16 luni de o companie din Republica Moldova. Acesta are lungimea de 72 de metri şi circa 700 m drum de acces.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.