Finalitate în dosarul minei prăbuşite din Paşcani

Finalitate în dosarul minei prăbuşite din Paşcani

Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere" din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subteran de muncă din cadrul aceleiaşi cooperative vor compărea pe banca acuzaţilor.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane.

Tragedia a avut loc pe 20 noiembrie 2017, în mina de calcar pentru tăierea blocurilor mici a zăcămintelor „Cricova II, sectorul „Scurta", stratul „80" amplasat la 2,5 km spre nord-vest de satul Paşcani, raionul Criuleni. În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafaţă de aproximativ 90 metri pătraţi, provocînd decesul a trei angajaţi.

Pentru asigurarea prejudiciului material şi moral cauzat prin infracţiune, procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe o serie de bunuri imobile şi mobile, inclusiv: un teren, un apartament şi trei automobile – toate aparţinînd inculpaţilor.

Doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina, încheînd cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. În prezent, cei trei au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă de la 3 pînă la 10 ani închisoare.

Source: noi.md

Keywords:

Mină , Dosar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
773 locuitori

Bilicenii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile lipovanca, Bilicenii Noi, Mîndreștii Noi. Localitatea se află la 15 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Bilicenii Noi a fost atestat documentar în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.