08 august 2021, 10:20 views 3051
Un festival inedit va avea loc la Strășeni. Invitați speciali -
Photo: sputnik.md
08 august 2021, 10:20 views 3051

Un festival inedit va avea loc la Strășeni. Invitați speciali -"Zdob și Zdub"

La Lozova, Strășeni se va desfășura mîine primul festival al serviciilor publice de calitate cu genericul „Strășeni, mon amour”, care va cuprinde activități, expoziții, discuții, tîrg ecologic, odihnă, cu participarea formației ”Zdob și Zdub”.

Lilia Curchi, directorul executiv al Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, a menționat că, plasat într-un peisaj pitoresc - în Rezervația naturală „Codrii”, evenimentul va include spații pentru odihnă, ateliere pe subiecte ecologice (selectarea deșeurilor, compostarea, eficiența energetică etc.), discuții cu autorități publice locale și experți despre serviciile publice, iarmaroc cu produse prietenoase mediului (fructe, legume, artizanat, detergenți ecologici, peleți etc.), expoziții ale meșterilor populari ș.a.

Potrivit sursei citate, Festivalul „Strășeni, mon amour” este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene - proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni, finanțat de UE și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). De asemenea, în proiect sînt implicate cinci primării din raionul Strășeni – Strășeni, Lozova, Vorniceni, Sireți, Zubrești. Evenimentul este organizat și datorită suportului Suediei și al Rezervației „Codrii”.

Festivalul „Strășeni, mon amour” a fost inițiat în contextul modernizării serviciilor publice în regiune, care are loc în prezent cu suportul investițiilor din exterior, dar și nevoii de participare a localnicilor la procesele de bună guvernare locală. Evenimentul își propune să devină o platformă de comunicare informală cu autoritățile publice, de informare și de comunicare, într-o atmosferă plăcută și degajată.

La festival sînt așteptați oaspeți din raionul Strășeni, din capitală, din toată țara, adepți ai unui mod de viață civilizat, care se simt parte a societății, se informează, cer autorităților o bună guvernare, dar și se implică unde consideră că este nevoie.

Evenimentul va începe la ora 12:00, cu expoziții, tîrg, ateliere, vizite la muzeul Rezervației Codrii, odihnă și plimbări. La ora 19:00, în scenă va ieși cu un program artistic formația ”Zdob Și Zdub”.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Festival , Străşeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.