Elevii din s. Mîndîc preferă să joace şah (Foto)

Elevii din s. Mîndîc preferă să joace şah (Foto)

Șahul este arta de a modela caractere și suflete

Elevii din s. Mîndîc (Drochia) preferă să joace o partidă de şah în timpul liber la bibliotecă. Șahul le dezvolta atenţia, memoria, imaginaţia şi cugetarea. Şahul le oferă copiilor multe momente de mulţumire sufletească, astfel încît ei căpăta o dragoste deosebită pentru acest nobil sport al minţii, care le va înfrumuseţa viaţa şi de care nu se vor mai despărţi. Şahul are un important rol educativ, practicat atît la nivel amator, dar mai ales ca sport de performanță. Ajută foarte mult la dezvoltarea obiectivităţii, puterii de previziune, de calcul, îmbunătățește memoria, călește spiritul de luptă atît pe tabla de şah, cît şi în ce privește atingerea ţelurilor, precum şi a altor calităţi morale şi intelectuale.

Practicaţi acest sport, aflaţi-i secretele şi lăsaţi să vă modeleze caracterul!

Keywords:

elevi , șah , sport , Drochia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:
Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.