03 may 2021, 15:00 Folk crafts views 4299
Protest la Guvern împotriva învățământului la distanță
03 may 2021, 15:00 Folk crafts views 4299

Protest la Guvern împotriva învățământului la distanță

Câteva zeci de persoane au participat la un protest în fața guvernului, față de dicizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), de a impune elevilor educația online, din cauza pandemiei de coronavirus. În fața manifestanților a venit secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Natalia Grîu, care a încercat să le explice că restricțiile sunt necesare, transmite NewsMaker

Organizatorii protestului este grupul de inițiativă „Părinți Solidari". Părinții cer renunțarea la studiile online și revenirea copiilor la școală.

„Suntem alături de copii și profesori și vrem să creștem o generație educată. Ce va crește din acești copiii, crescuți în fața calculatorului", susține una dintre protestatare.

Pe de altă parte, secretarul de stat al MECC a argumentat că decizia a fost luată de CNESP din cauza sporirii numărului de infectări ci Covid.

„Nu suntem în condiții obișnuite. Suntem în condiții pandemice", a replicat secretarul de stat al MECC.

Amintim că, din 1 martie, instituțiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior își desfășoară procesul de studii în regim online. Ulterior, vacanța elevilor a fost prelungită cu o săptămână.

Nemulțumiți de această decizie a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), sute de părinți au semnat o petiție, în care acuză autoritățile că nu au întreprins toate măsurile pentru a asigura un proces de studii calitativ, desfășurat la distanță. Iar un birou de avocați a contestat decizia CNESP în instanța de judecată, menționând că aceasta ar fi ilegală și abuzivă.

Source: newsmaker.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.