29 may 2021, 10:00 Folk crafts views 2873
În capitală a fost instalat un nou obiect de artă
29 may 2021, 10:00 Folk crafts views 2873

În capitală a fost instalat un nou obiect de artă

Un nou obiect de artă a apărut în inima capitalei. Acesta simbolizează sfîrșitul epocii de disperare, stigmatizare și discriminare în legătură cu HIV.


Acest obiect de artă sub forma unei sculpturi originale din fier are scopul de a atrage atenția publicului asupra problemei prevenirii HIV și de a arăta că persoanele care trăiesc cu HIV pot duce o viață normală, pot avea copii sănătoși, pot întemeia familii și pot contribui la dezvoltarea societății.

”Instalația reprezintă un cuplu discordant în care soțul este HIV-negativ și soția este seropozitivă, care sînt părinții unui copil HIV-negativ și așteaptă un alt copil perfect sănătos. Acest lucru este posibil datorită faptului că ea primește tratament antiretroviral, are încărcătură virală nedetectabilă și nu poate transmite infecția cu HIV”, spun coordonatorii proiectului.

În Moldova, 674 de cazuri de infectare cu HIV au fost înregistrate în 2020. Cu toate acestea, potrivit experților, numărul real al persoanelor seropozitive din țară este de 14.500 de persoane. Aceasta înseamnă că jumătate dintre pacienți nu știu de statutul lor.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , HIV

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.